ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Εταιρικές Έρευνες - Διαρροή Δεδομένων: η μεγαλύτερη διαδικτυακή απειλή


Πηγή: SecNews
Ημερομηνία: Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011


Η διαρροή εταιρικών δεδομένων και διαβαθμισμένων πληροφοριών εκ των έσω, αποτελεί τον μεγαλύτερο παράγοντα απώλειας εταιρικών πληροφοριών και στοιχείων επηρεάζοντας ανεπανόρθωτα την φήμη της εκάστοτε εταιρείας αλλά και την ίδια τη λειτουργικότητά της.


Ο βασικός παράγοντας που επιτρέπει να συμβεί αυτό το μοιραίο διαχειριστικό λάθος είναι κατά βάση η έλλειψη υπευθυνότητας από την πλευρά των διαχειριστών ενός εταιρικού δικτύου σε ότι αφορά τις προσωπικές συσκευές που συνδέει ο κάθε χρήστης στον εταιρικό του υπολογιστή, κατά βάση USB sticks, δίνοντάς του τη δυνατότητα να μεταφέρει οποιαδήποτε εταιρική πληροφορία στην οποία έχει πρόσβαση εκτός της εταιρείας..

Η έλλειψη διαβαθμίσεων των δεδομένων από πλευράς διαχειριστών σε συνδυασμό με την αλόγιστη χρήση των εταιρικών πόρων από τους χρήστες, έχουν συμβάλει στη δημιουργία μιας νέας σύγχρονης μορφής απειλή τη λεγόμενη εσωτερική βιομηχανική κατασκοπεία.

Εταιρικές έρευνες που αποσκοπούν στην προστασία συμφερόντων, παραποίηση προϊόντων, έλεγχο υπαλλήλων καθώς επίσης και έλεγχο συνεταίρων είναι μερικοί από τους σύχρονους τρόπους διαφύλαξης της ιδιωτικότητας των εταιρειών.

Πλέον η υιοθέτηση ισχυρών πολιτικών ασφάλειας από πλευράς διαχειριστών ενός εταιρικού δικτύου είναι παραπάνω από απαραίτητη, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ευαίσθητα δεδομένα και πληροφορίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου