ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Καταδίκη για βιομηχανική κατασκοπεία στις Η.Π.Α.

Πηγή: www.inews.gr


Ένοχο έκρινε η αμερικανική δικαιοσύνη έναν πρώην μηχανικό της εταιρείας Boeing για βιομηχανική κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία του Λος Άντζελες.


Στον Ντόνγκφαν «Γκρεγ» Τσανγκ, 73 ετών, απαγγέλθηκαν εννέα κατηγορίες: έξι για βιομηχανική κατασκοπεία υπέρ ξένης δύναμης, μία για συνωμοσία, μία γιατί ενεργούσε ως πράκτορας της Κίνας και μία γιατί είπε ψέμματα στην ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI).

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Τσανγκ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από την αμερικανική αμυντική βιομηχανία Rockwell και συνέχισε στην Boeing, παρέδωσε στην Κίνα εμπιστευτικές πληροφορίες και μυστικές υπηρεσίες που αφορούσαν κυρίως στο αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο και στον πύραυλο Delta IV.

Η ποινή που θα του επιβληθεί θα ανακοινωθεί στις 9 Νοεμβρίου. Καθεμιά από τις κατηγορίες για βιομηχανική κατασκοπεία επισύρει ποινή κάθειρξης 15 ετών και πρόστιμο ύψους 500.000 δολαρίων. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη 5-10 ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου