ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτοφανές «κυνήγι» στις ΗΠΑ για τον αστυνομικό που έγινε serial-killer

Πηγή: in.gr
Ημερομηνία: 10 Φεβρουαρίου 2013


O Κρίστοφερ Ντόρνερ σε λήψη από κάμερα ασφαλείας
που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Λος Άντζελες



Ουάσινγκτον: Σε ένα άνευ προηγουμένου ανθρωποκυνηγητό επιδίδεται εδώ και πέντε ημέρες οι αστυνομία του Λος Άντζελες αναζητώντας τα ίχνη του 33χρονου πρώην αστυνομικού Κρίστοφερ Ντόρνερ που έχει κηρύξει «ασύμμετρο πόλεμο» στην LAPD για να εκδικηθεί για την εκδίωξή του από το Σώμα την οποία αποδίδει σε ρατσιστικά κίνητρα.

Τρεις δολοφονίες και τέσσερις απόπειρες αποδίδονται μέχρι στιγμής στον Κρίστοφερ Ντόρνερ, ο οποίος ανάρτησε την περασμένη εβδομάδα στο προφίλ του στο Facebook ενός είδους μανιφέστο, στο οποίο απειλεί δεκάδες άτομα που θεωρεί ότι ενέχονται στην αποπομπή του από την Αστυνομία.

Στο «μανιφέστο» αναφέρεται ονομαστικά σε αστυνομικούς απειλώντας και τα συγγενικά τους πρόσωπα, με αποτέλεσμα να έχει διατεθεί αστυνομική προστασία και γενικές παρακολουθήσεις στις οικογένειες 50 αστυνομικών του τμήματος του Λος Άντζελες. Ο 33χρονος Αφροαμερικανός, ο οποίος είναι βαριά οπλισμένος, θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία ενός πρώην συναδέλφου του και επίθεση σε βάρος άλλων δύο. Κατηγορείται, επίσης, για τη δολοφονία της 28χρονης κόρη ενός πρώην αξιωματικού της Αστυνομίας και του αρραβωνιαστικού της. Ο αξιωματικός είχε εμπλακεί στην υπόθεση αποπομπής.

Δεκάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων SWAT αναζητούν τον Κρίστοφερ Ντόρνερ στα καλυμμένα από χιόνι βουνά του Σαν Μπερναρντίνο, περίπου 130 χλμ βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, όπου εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη καμένο το φορτηγό του. Ελικόπτερα συνδράμουν τις έρευνες, έχουν διατεθεί τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ενώ έχουν αναλάβει δράση και ειδικά εκπαιδευμένοι ντετέκτιβ σκύλοι.

Επανεξετάζεται η υπόθεση της αποπομπής
Ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Λος Άντζελες Τσάρλι Μπεκ διέταξε, εν τω μεταξύ, την επανεξέταση της πειθαρχικής υπόθεσης που οδήγησε στην αποπομπή του Ντόρντερ από το σώμα με την κατηγορία ότι ο 33χρονος κατήγγειλε ψεδώς αστυνομικό για υπέρμετρη χρήση βίας. Πηγές από δικαστικές εγκληματολογικές έρευνες αναφέρουν ότι θα επανεξεταστούν οι κατηγορίες που διατύπωσε ο πρώην αστυνομικός ότι ρατσιστές συνάδελφοί του ευθύνονται για το τέλος της καριέρας του στην Αστυνομία. Ο Μπεκ επισήμανε πως ζητά να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση διότι λαμβάνει πολύ σοβαρά τις καταγγελίες περί ρατσισμού στο τμήμα του.

«Δεν το κάνω αυτό για να εξευμενίσω έναν δολοφόνο. Το κάνω για να καθησυχάσω το κοινό ότι το αστυνομικό τους τμήμα είναι διαφανές και δίκαιο σε όλα τα πράγματα που κάνουμε» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν σε ακρόαση στο Εφετείο, ο Ντόρνερ απολύθηκε αφότου υπέβαλε καταγγελία σε βάρος της εκπαιδεύτριας αξιωματικού, λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια μίας σύλληψης κλώτσησε τον ύποπτο Κρίστοφερ Γκέτλερ, πάσχοντα από σχιζοφρένεια βαριάς μορφής.

Στην κατάθεσή του ο πατέρας του άνδρα επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Ντόρνερ, ο οποίος όμως αποπέμφθηκε για τη συγκεκριμένη καταγγελία. Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες έχει βεβαρημένο ιστορικό σχετικά με θέματα ρατσισμού. Στο διαδίκτυο σχηματίστηκε μία σελίδα υπέρ του Ντόρνερ που εξηγεί ότι «δεν είναι μία σελίδα που υποστηρίζει τις δολοφονίες αθώων ανθρώπων, αλλά υποστηρίζει τη μάχη κατά διεφθαρμένων αστυνομικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου