ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ντετέκτιβ προχωρούν σε έρευνες για τον πατέρα δολοφόνο


Εισέβαλε στο σχολείο, πυροβόλησε το παιδί του στο κεφάλι και αυτοκτόνησε


Πηγή: iefimerida.gr
Ημερομηνία: Παρασκευή 25 Μαΐου 2012



Η σφαίρα διαπέρασε το κρανίο του μικρού αγοριού ενώ ο 37χρονος τουρκικής καταγωγής πατέρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι και έπεσε με το αυτοκίνητό του σε γκρεμό. Σε κατάσταση σοκ η αδερφούλα του την οποία υποχρέωσε ο μπαμπάς να γίνει μάρτυρας της τιμωρίας...

«Η κατάσταση του παιδιού είναι πολύ κρίσιμη. Η σφαίρα όπως φαίνεται διαπέρασε το κρανίο του. Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Το επόμενο εικοσιτετράωρο θα είναι κρίσιμο», τόνισε στο κρατικό δίκτυο τηλεόρασης ΟRF, ο εκπρόσωπος της αυστριακής αστυνομίας στο Σαντ Πέλτεν, Κλάους Πρένινγκ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι θα μπορούσαν είχαν προστατέψει τον 7χρονο από τον πατέρα του δεδομένου ότι λίγες μέρες νωρίτερα είχε λάβει εντολή από την αστυνομία να εγκαταλείψει την κατοικία του ως ύποπτος για οικογενειακή βία.

Σύμφωνα με τον αυστριακό νομοθέτη, σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας η αστυνομία έχει την δικαιοδοσία να διατάξει τους υπόπτους να εγκαταλείψουν για 10 ημέρες την οικία τους, εάν κρίνει πως αποτελούν κίνδυνο για την ακεραιότητα των άλλων μελών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, εκνεύρισε τον πατέρα ο οποίος θεώρησε το παιδί υπεύθυνο για την τιμωρία του με αποτέλεσμα να εισβάλει στο δημοτικό σχολείο και να το πυροβολήσει στο κεφάλι. Όπως μεταδίδει η ORF ο εκτελεστής πατέρας έβγαλε τον γιο του και την κόρη του έξω από την σχολική αίθουσα, ταν οδήγησε προς τα αποδυτήρια και εκεί πυροβόλησε το αγόρι στο κεφάλι ενώ η αδερφούλα του παρακολουθούσε έντρομη. Η αστυνομία ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει εάν όντως το κοριτσάκι υπήρξε μάρτυρας της φρικτής πράξης. Στο σημείο έχουν ωστόσο σταλεί ειδικοί παιδοψυχολόγοι για να προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στους μικρούς μαθητές του σχολείου που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Οι ντετέκτιβ προχωρούν σε νέες έρευνες και αναζητούν κάποιο γράμμα, σημείωμα ή άλλη μαρτυρία του πατέρα που να εξηγεί το κίνητρό του. Ο ίδιος διέφυγε με το αυτοκίνητο από τον χώρο του σχολείου και το όχημά του βρέθηκε αναποδογυρισμένο σε έναν γκρεμό, 60 χλμ δυτικά της Βιέννης. Στο εσωτερικό του εντοπίστηκε το πτώμα του δράστη, ο οποίος κατά την πρώτη αυτοψία εικάζεται πως είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι. Είναι η δεύτερη φορά που τα διεθνή media στρέφουν την προσοχή τους στην αυστριακή πόλη Σαντ Πέλτεν, μετά την δίκη του αξιοσέβαστου επιχειρηματία, συζύγου και πατέρα Ζόζεφ Φριτζλ ο οποίος συνελήφθη το 2008 με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης της 24χρονης κόρης του με την οποία είχε αποκτήσει 7 παιδιά, ενώ παράλληλα ζούσε φυλακισμένη στο σκοτεινό υπόγειο του σπιτιού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου