ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Απάτες 39 εκατομμυρίων δολαρίων από κυβερνο-εγκληματίες


Η Τράπεζα Muscat «χτυπήθηκε» από απάτη 39 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω ΑΤΜ


Πηγή: secnews.gr
Ημερομηνία: Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013


Κυβερνο-εγκληματίες έχουν κλέψει 39 εκατομμύρια δολάρια με απάτες χρησιμοποιώντας ΑΤΜ, σε τράπεζα στο Ομάν, με προπληρωμένες κάρτες ταξιδιών.
Η τράπεζα Muscat έβγαλε ανακοίνωση μέσω του Muscat Securities Market, όπου παραδέχεται την επίθεση.
Εμπειρογνώμονες σε τραπεζικές κάρτες, δήλωσαν στους «The Times of Oman» ότι οι απατεώνες πρέπει να είχαν αγοράσει τις ταξιδιωτικές κάρτες, τις οποίες αντέγραψαν αρκετές φορές πριν τις χρησιμοποιήσουν σε τοποθεσίες έξω από τη χώρα.
Είναι πολύ πιθανό η μεγαλύτερη τράπεζα του σουλτανάτου, να έχει δεχθεί επίθεση hacking. Οι κάρτες χρησιμοποιήθηκαν σε 10 με 15 τοποθεσίες σε μία μόνο ημέρα. Σύμφωνα με έρευνες ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, οι αποζημιώσεις που ενδέχεται να προκύψουν ως αποτέλεσμα της κλοπής (υποθέτοντας ότι τα κεφάλαια δεν ανακτώνται) αντιπροσωπεύουν το 10,5% των κερδών της Τράπεζας Muscat για το 2013.

Ο ειδικός ασφάλειας, Brian Krebs σημειώνει ότι η ληστεία, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν νέες προπληρωμένες κάρτες που συνδέονται με λογαριασμούς στην αραβική τράπεζα, είναι παρόμοια με επιθέσεις το Δεκέμβριο του 2012, που κόστισαν συνολικά 11 εκατομμύρια δολάρια. Και πριν από αυτό, υπήρξε άλλη μια απάτη σε βάρος της Fidelity National Information Services με λεία 13 εκατομμύρια δολάρια, στις αρχές του 2012 και άλλη μια επίθεση κατά της RBS Worldpay τον Δεκέμβριο του 2008, που αφορούσε πλαστές κάρτες μισθοδοσίας, με λεία 9 εκατ. δολάρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου