ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Έρευνα : Είναι το cyber sex απιστία;



Πηγή: rethemnosnews.gr (του Βάιου Ντάφου)
Ημερομηνία: Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013


Θα θεωρούσατε το cyber sex απιστία;
Σε μια τεχνολογική εποχή όπου το φλερτ, το χάδι και τα βλέμματα έχουν αντικατασταθεί από το chat, το poke και την camera θα φανταζόμασταν πως η απάντηση είναι εύκολη και τείνει προς το ναι. Από τη μια σεξ στο χώρο, από την άλλη σεξ στον κυβερνοχώρο! Από την άλλη θα σκεφτόμασταν πως σε μια εποχή που έχει επέλθει (ή έστω επέρχεται) η σεξουαλική απελευθέρωση το διαδικτυακό «πάρε- δώσε» θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι απλά ένα είδος πειραματισμού.




Πρόκειται για ένα σημάδι της εποχής ή για ένα επερχόμενο κίνδυνο; θα έλεγα πως ότι και αν είναι σίγουρα αξίζει την προσοχή μας. Σίγουρα η εποχή που πετούσαμε κάνατες από το μπαλκόνι έχει περάσει, καθώς με τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο έρωτας αντί για βέλη κρατάει ένα πληκτρολόγιο. Θα έλεγα πως η θεώρηση είναι καθαρά προσωπική και δεν χωράει τάμπελες και κουτάκια. Οι προσωπικές ανασφάλειες και η συναισθηματική υπεροχή που έχουν και επιθυμούν οι μεταξύ τους σύντροφοι σίγουρα καταδικάζει το e-sex.

Για να μην παρερμηνευτούν όσα γράφω, διευκρινίζω πως υπάρχουν κανόνες που αποδεχόμαστε ως κοινωνικά σύμβολα, αλλά για μένα οι προσωπικές μας πεποιθήσεις και απόψεις παίζουν πρωταρχικό ρόλο ως προς το πώς ορίζουμε τις έννοιες «σχέση» και «απιστία». Έτσι, αν «σχέση» σημαίνει «αποκλειστικότητα» και «δέσμευση», τότε μπορεί να υπάρξει απιστία ακόμα και χωρίς σωματική επαφή. Δεν είναι τυχαία η φράση πως τα «μεγαλύτερα αμαρτήματα συμβαίνουν στο μυαλό». Επομένως σε αυτή την περίπτωση το θέμα της διαδικτυακής απιστίας δεν επηρεάζει, καθώς ακόμη και η σκέψη από μόνη της πολλές φορές δείχνει αν κάτι που υπάρχει έχει τελειώσει ή απλά δεν υπήρξε ποτέ.

Από την άλλη αυτό το είδος «επαφής» έχει το εξής χαρακτηριστικό: η απόσταση να κάνει την απιστία λιγότερο επώδυνη, ωστόσο το άγνωστο μπορεί να ενισχύσει τη φαντασία. Έτσι, οι σύντροφοι δεν ξέρουν τι ανταγωνίζονται, γεγονός που μεγαλώνει τη ζήλια και το θυμό, με αποτέλεσμα η ρήξη να γίνεται αναπόφευκτη.

Κλείνοντας τονίζω πως προσωπικά βλέπω την τεράστια διαφορά ανάμεσα σε αυτό και στην σωματική επαφή. Οι ήχοι και τα πλήκτρα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το συναισθηματικό δέσιμο που δημιουργείται με την επαφή. Το σεξ με έναν άνθρωπο απαιτεί ευηφία, διεκδίκηση και κυρίως σφοδρή επιθυμία, κάτι που δεν υπάρχει στο διαδίκτυο. Όσο για τον αν το cyber σεξ αποτελεί κυβερνό-απιστία, αυτό έγκειται στην προσωπική θεώρηση του καθενός, στο τι περιμένει και σε τι επενδύει στις εκάστοτε σχέσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου