ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας κλεμμένων οχημάτων - Συνελήφθη 35χρονος στην Τρίπολη



Πηγή: arcadiaportal.gr
Ημερομηνία: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013



Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της Νομοθεσίας για τα Βεγγαλικά. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κλεμμένα οχήματα, πινακίδες κυκλοφορίας, κροτίδες κ.ά. Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) άτομα. Επιπλέον ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης συνέλαβαν προχθές το μεσημέρι -21 Φεβρουαρίου 2013- έναν 35χρονος ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα Βεγγαλικά, ενώ επιπλέον κατηγορείται για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα, έναν 32χρονο ημεδαπό και μία 58χρονη ημεδαπή, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Έπειτα από έρευνα και παρακολουθήσεις του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με την παραποίηση των στοιχείων κυκλοφορίας, προέκυψε ότι ο 35χρονος αφού προμηθευόταν, από άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα, κλεμμένα οχήματα, στη συνέχεια παραποιούσε τα στοιχεία κυκλοφορίας τους. Συγκεκριμένα, αφού έβρισκε στοιχεία κυκλοφορίας (πινακίδες, αριθμούς πλαισίου και κινητήρα) από οχήματα που ήταν μη λειτουργικά, ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος με τα κλεμμένα, κατόπιν τοποθετούσε τις πινακίδες και προχωρούσε σε παραποιήσεις των αριθμών πλαισίου και κινητήρα των κλεμμένων οχημάτων και στη συνέχεια τα έθετε σε κυκλοφορία, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ειδικότερα, προχθές -21 Φεβρουαρίου 2013- το μεσημέρι, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία και σε επιχείρηση-φανοποιείο οχημάτων του 35χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 30-7-2012 στο Τμήμα Ασφαλείας Χαϊδαρίου και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος.
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 13-1-2010 στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος.
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 13-1-2010 στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος αυτοκίνητο.
  • Δέκα (10) πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων.
  • Μία (1) άδεια κυκλοφορίας οχήματος.
  • Διάφορα κλειδιά οχημάτων.
  • Δεκαεννέα (19) κροτίδες.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, ενώ ερευνάται η περαιτέρω συμμετοχή του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου