ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ντετέκτιβ της υπόθεσης Πιστόριους βρέθηκε κατηγορούμενος για επτά απόπειρες φόνου


Υπόθεση Πιστόριους: Μέθυσος και κατηγορούμενος για επτά απόπειρες φόνου ο κύριος ερευνητής


Πηγή: newsit.gr
Ημερομηνία: 21 Φεβρουαρίου 2013



Σειρά λαθών και αποκαλύψεων για το παρελθόν του ερευνητή της υπόθεσης Πιστόριους, Χίλτον Μπόθα, προκαλούν αίσθηση και όσα δείχνουν πως δεν αποκλείεται ο χρυσός Παραολυμπιονίκης να κερδίσει τη μάχη για την αποφυλάκισή του με εγγύηση. Ο ντεντέκτιβ Χίλτον Μπόθα κατέθεσε, την Τετάρτη, δεύτερη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας για το αν ο Πιστόριους θα αποφυλακιστεί με εγγύηση ή όχι, πως στο σπίτι του αθλητή βρέθηκαν κουτιά με τεστοστερόνη και σύριγγες. 

Όμως λίγο αργότερα, η κατηγορούσα αρχή αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ακόμη δεν έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στα κουτιά αυτά. Για την ακρίβεια, δεν έχει δοθεί στους ερευνητές κανένας εργαστηριακός έλεγχος. Λάθος πρώτο από τον Μπόθα, τον πρώτο ντετέκτιβ που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος αλλά τώρα τον κατηγορούν πως τον αλλοίωσε!
Λάθος δεύτερο: έχασε το μέτρημα στις αποστάσεις και είπε ότι μάρτυρας που βρισκόταν στα 600 μέτρα άκουσε τον Πιστόριους και την Στέενκαμπ να μαλώνουν λίγο πριν τους πυροβολισμούς. Όμως από τις ερωτήσεις που του έγιναν στη συνέχεια της κατάθεσης, αποδείχθηκε πως η απόσταση ήταν μικρότερη.

Ο Μπόθα αναγκάστηκε επίσης να παραδεχτεί ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν αντιφάσεις στην κατάθεση του Πιστόριους και ότι ο τόπος του εγκλήματος μολύνθηκε! Αυτό τουλάχιστον γράφει η εφημερίδα Eye Witness News. Και όλα αυτά ενώ σήμερα, λίγο πριν ξεκινήσει η τρίτη μέρα της διαδικασίας, αποκαλύπτεται ότι ο Χίλτον Μπόθα είναι κατηγορούμενος για επτά απόπειρες φόνου επειδή το 2009 είχε ανοίξει πυρ εναντίον ενός ταξί προσπαθώντας να το σταματήσει! Σύμφωνα με την αστυνομία της Πρετόρια, ο Μπόθα θα εμφανιστεί στο δικαστήριο τον Μάιο. 

Και δεν είναι μόνο αυτό. Μαζί με τον Μπόθα, στο δικαστήριο θα εμφανιστούν άλλοι δυο αστυνομικοί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Eye Witness News, ο Μπόθα και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί ήταν μεθυσμένοι όταν άνοιξαν πυρ σε ταξί-μίνι μπας, γεμάτο επιβάτες. 
Συνελήφθησαν το 2011. 
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός πως οι κατηγορίες κατά του Μπόθα είχαν αποσυρθεί προσωρινά, αλλά διατυπώθηκαν και πάλι χθες Τετάρτη, κατ' εντολήν του εισαγγελέα και μετά την κατάθεσή του εναντίον του Πιστόριους!

Παρά τις αποκαλύψεις, η αστυνομία της Πρετόρια προτίθεται να μην τον αποσύρει από την υπόθεση Πιστόριους! "Σ' αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν σχέδια να αφαιρέσουμε από τον Μπόθα την υπόθεση Πιστόριους", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ταξίαρχος Νέβιλ Μαλίλα. Μόνο που σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, ο έμπειρος ντετέκτιβ έχει ήδη απομακρυνθεί από την υπόθεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου