ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Απάτες μαμούθ στην Υγεία - Φοροδιαφυγή - Έλληνας γιατρός με offshore στη Βουλγαρία


Πηγή: iefimerida.gr
Ημερομηνία: Τετάρτη 24 Απριλίου 2013




Διαστάσεις μαφίας φαίνεται ότι έχει λάβει το παράνομο εμπόριο φαρμάκων από την Ελλάδα στο εξωτερικό, όπως προκύπτει από εκτεταμένους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αστυνομία και κλιμάκια της Επιθεώρησης Υγείας. Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 250 φαρμακεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μεσσηνία, Αρκαδία, Κορινθία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα και Ρόδο, και τέσσερις μεγάλες φαρμακαποθήκες.

Διαπιστώθηκαν απάτες με Έλληνα γιατρό, τον οποίο ελέγχει το ΣΔΟΕ και έχει προβεί στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του, ο εν λόγω γιατρός, έχει ιδρύσει στην Βουλγαρία επιχείρηση η οποία εμπορεύεται φάρμακα προς τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπου οι τιμές των φαρμάκων είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές στην Ελλάδα. Προκειμένου να εξασφαλίσει φάρμακα για προώθηση στη Γερμανία, Αγγλία και άλλες χώρες, ίδρυσε off shore εταιρεία στη Βουλγαρία, με εκπροσώπηση στην Αθήνα, με σκοπό να συλλέγει τα φάρμακα από τα ελληνικά φαρμακεία, τα οποία παράνομα παρέδιδαν για εξαγωγή, και με αποτέλεσμα να δημιουργείται έλλειψη στην αγορά.

Στη Θεσσαλονίκη, σε κοινή επιχείρηση ΣΔΟΕ, ΕΛΑΣ, και Επιθεώρησης Υγείας, σε δύο φαρμακεία και μία φαρμακαποθήκη, κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων χωρίς ενδείξεις νόμιμης κυκλοφορίας των οποίων ελέγχεται η προέλευση και επίσης κατασχέθηκαν 400 τιμολόγια - δελτία αποστολής ύποπτης για εικονικότητα επιχείρησης στην Αθήνα.
Στη Ρόδο σε έλεγχο του ΣΔΟΕ σε δύο φαρμακεία διαπιστώθηκε ότι έχουν αποστείλει στο εξωτερικό φάρμακα αξίας 100.000 ευρώ δια μέσου της Βουλγαρικής off shore εταιρείας.
Στην Τρίπολη το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου έχει επιβάλει πρόστιμα 12.000.000 ευρώ σε δύο φαρμακαποθήκες για εικονικές συναλλαγές φαρμάκων.
Στην Πάτρα το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνα για φάρμακα τα οποία, ενώ έπρεπε να βρίσκονται στα ράφια των φαρμακείων για να διατίθενται στους ασθενείς, είχαν αποσταλεί σε άλλες χώρες προκειμένου να εξασφαλισθεί μεγαλύτερο κέρδος και έτσι να υφίσταται έλλειψη κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται για διαπίστωση της παράνομης διακίνησης των φαρμάκων προς το εξωτερικό με αποτέλεσμα την έλλειψη από την ελληνική αγορά. Επίσης, θα ακολουθήσουν φορολογικοί έλεγχοι των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων που εμπλέκονται με έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών. Όσον αφορά το θέμα με τις παραποιήσεις προϊόντων υγείας, τα φάρμακα τα οποία δεν φέρουν ενδείξεις νόμιμης κυκλοφορίας εξετάζονται από την αρμόδια Επιθεώρηση Υγείας, προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα και προέλευσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου