ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Απάτη μέσω διαδίκτυου: Απατεώνας πουλούσε ανύπαρκτα οχήματα με αγγελίες στο Διαδίκτυο



Πηγή: directNEWS.gr
Ημερομηνία: 19 Απριλίου 2013




Τουλάχιστον τρία άτομα έπεσαν θύματα ενός απατεώνα, ο οποίος αναρτούσε αγγελίες σε ιστοσελίδα στο Ίντερνετ για την πώληση αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Οι ανυποψίαστοι πολίτες έστελναν την προκαταβολή που ζητούσε ο δράστης, αλλά τα οχήματα των αγγελιών δεν τα έβλεπαν ποτέ, αφού δεν υπήρχαν!

Δράστης της απάτης είναι ένας 31χρονος που κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης, από όπου κατάφερνε, μέσω του Διαδικτύου, να "ψαρεύει" θύματα σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είχε πάρει στις 4 Απριλίου 600 ευρώ από 39χρονο στο Άργος, ενώ την ίδια ημέρα απέσπασε και 650 ευρώ από έναν 29χρονο στη Χαλκίδα. Επίσης, ο 31χρονος στις 9 και 10 Απριλίου, εισέπραξε 790 ευρώ από έναν 59χρονο στην Καρδίτσα και άλλα 1.040 ευρώ  από έναν 22χρονο στο Παλαιό Φάληρο, ενώ το τελευταίο θύμα, γλίτωσε τα λεφτά του την τελευταία στιγμή. 

Ο εντοπισμός του 31χρονου έγινε από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ηρακλείου σε ένα υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. όπου είχε πάει για να εισπράξει την ταχυδρομική επιταγή ύψους 600 ευρώ που του είχε στείλει ένας 24χρονος υποψήφιος αγοραστής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 31χρονο και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απάτες μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και τον οδήγησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου. Σημειώνεται, ότι οι διωκτικές αρχές διεξάγουν έρευνες για το αν υπάρχουν και άλλα θύματά του 31χρονου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου